Uitgelezen Verhalen: acteurs lezen de mooiste verhalen voor

Dieuwke van Turenhouts verhaal 'De vlucht' gelezen door Stephanie Louwrier | nagesprek met schrijver

Episode Summary

Actrice Stephanie Louwrier leest het verhaal 'De vlucht' voor uit het verrassende debuut van Dieuwke van Turenhout 'Olifanten warm houden' (In de Knipscheer, 2018). Plus nagesprek met de schrijver. De theateropname van het verhaal heeft helaas een minder goede geluidskwaliteit. (c) Verhaal: Dieuwke van Turenhout. Opname: Stichting Uitgelezen Verhalen.

Episode Notes

Actrice Stephanie Louwrier leest het verhaal De vlucht voor uit het verrassende debuut van Dieuwke van Turenhout Olifanten warm houden (In de Knipscheer, 2018). Gevolgd door een nagesprek met de schrijver. De theateropname van het verhaal heeft helaas een minder goede geluidskwaliteit.

Dieuwke debuteerde eind 2018 met een verhalenbundel die opviel door de boeiende schrijfstijl die sterk afwisselend is, ook in thema: van realisme tot magisch-realisme.

Dieuwke is zelf ook podcast-maker over korte verhalen: Not Just Hemingway, waar we natuurlijk in deze aflevering ook over praten. Ten onrechte telde Pieter 10 afleveringen: het zijn er 18! Zoek de podcast op in je favoriete platform of app.

Stephanie Louwrier is ooit begonnen als presentator bij BNN, maar na de Toneelacademie Maastricht ontpopte zij zich tot veler plezier als fysiek actrice en actueel theatermaker. Haar soloprogramma De revolutie van de mislukking was heel succesvol in 2017 en 2018. In de zomer van 2019 staat zij weer op De Parade met Drie lesbiennes en een talkshow.

Dringend verzoek
Verrijkt deze podcast je leven - waar je hem ook luistert? Deel dan kwistig sterren uit, of nog liever: tik een besprekingkje in op iTunes - het platform waar de een groot deel van jullie (45%) gebruik van maakt. Dan help je anderen ons ook makkelijker te vinden.

Deze aflevering is ondersteund door:

Aan deze aflevering werkten mee:

(c) Verhaal: Dieuwke van Turenhout. Opname: Stichting Uitgelezen Verhalen.