Uitgelezen Verhalen: acteurs lezen de mooiste verhalen voor

Bordewijks 'Keizerrijk' gelezen door Lisa de Rooy | nagesprek met Niels Klinkenberg

Episode Summary

In deze bonusaflevering hoor je het eerste deel van het verhaal 'Keizerrijk', geschreven door F. Bordewijk in 1937. Schijfster/actrice Lisa de Rooy leest het voor in het theater en na afloop praat de gastheer met een kenner van het literaire werk; Niels Klinkenberg.

Episode Notes

In deze bonusaflevering hoor je het eerste deel van het verhaal Keizerrijk, geschreven door F. Bordewijk in 1937. Schijfster/actrice Lisa de Rooy leest het voor in het theater en na afloop praat de gastheer met een kenner van het literaire werk; Niels Klinkenberg.

Als bonus bij aflevering 14 van deze podcastserie hoor je een prachtige schildering van de Amsterdamse binnenstad in 1890, aan de hand van de avonturen en omzwervingen van het jongetje Harmen en het 'dagmeisje' van zijn ouders Heintje Hiekensauzer. Tip: de foto's van Jacob Olie uit diezelfde tijd helpen het beeld te op te roepen, zoek ze erbij op internet of in deze app (iPhone en Android).

Let wel: je krijgt slechts het eerste deel van de novelle Keizerrijk te horen. Wil je de rest lezen? Bestel het boekje (30 pagina's) via de webshop van het Bordewijkgenootschap.

Lisa de Rooy studeerde in 1987 af aan de Toneelschool Amsterdam. Na enkele jaren acteren voor toneel en film, legde ze zich vanaf 1993 toe op het schrijven. Ze publiceerde in 1999 de roman In de ogen van mijn broer. Naast proza schreef ze toneelstukken in opdracht van Theatergroep De NieuwAmsterdam en tv-scenario’s voor de NPO. Ze doceert ook toneelschrijven aan de Schrijversvakschool.

Deze aflevering is ondersteund door:

Aan deze aflevering werkten mee:

Productie: Stichting Uitgelezen Verhalen, Deventer