Uitgelezen Verhalen: acteurs lezen de mooiste verhalen voor

Bordewijks 'De aktentas' gelezen door Marc Klein Essink | nagesprek met Niels Klinkenberg

Episode Summary

Luister naar het verhaal 'De aktentas' van F. Bordewijk uit 1958, voorgelezen door Marc Klein Essink. Nagesprek met Niels Klinkenberg, kenner van het werk, familie van de schrijver en bestuurslid van het Bordewijkgenootschap. En zoek de bonus hierbij op: Bordewijks 'Keizerrijk', gelezen door Lisa de Rooy.

Episode Notes

Luister naar het verhaal De aktentas van F. Bordewijk uit 1958, voorgelezen door Marc Klein Essink. Nagesprek met Niels Klinkenberg, kenner van het werk, familie van de schrijver en bestuurslid van het Bordewijkgenootschap.

F. Bordewijk, de grote auteur in de Nederlandse literatuur in de eerste helft van de twintigste eeuw, wordt niet zo veel meer gelezen als zijn werk verdient. Hij had een geheel eigen thematiek en stijl die nog steeds zeer goed leesbaar is. In deze aflevering hoor je een tegelijkertijd kenmerkend en uniek verhaal van hem, over de ‘merkwaardigste gewaarwording’ uit het leven van meneer Kars, ambtenaar in Den Haag.

Marc Klein Essink is acteur en televisiepresentator. Hij debuteerde in 1983 bij het Publiekstheater. Daarna volgde een succesvolle carrière in theater en film, en als presentator op televisie. Hij werd bekend met zijn rol van dokter Jan in Medisch Centrum West, de succesvolle serie van 1988-1994.

Luister ook naar de bonus bij deze aflevering, met het eerste deel van Bordewijks Keizerrijk, gelezen door Lisa de Rooy.

Deze aflevering is ondersteund door:

Aan deze aflevering werkten mee:

Productie: Stichting Uitgelezen Verhalen, Deventer